Васил Божков
На снимката: Васил Божков

Васил Божков ще участва управлението на ПФК „Левски“. Това се казва в официално писмо на „Нове Холдинг“, но не се уточнява дали бизнесменът има интерес към собствеността на клуба. Той ще се ангажира с оздравяването, управлението и финансовата издръжка на „Левски“, обяви компанията му в краткото съобщение до медиите в сряда.

Ето и цялото съобщение:

„Във връзка с повишения обществен интерес и въпросите, свързани с промяната в управлението на ПФК „Левски“, Ви информираме за следното:

Г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него повече от четвърт век подкрепят и работят в посока развитието на българския спорт и в частност българския футбол. Левски е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол и като такъв предоставя потенциална възможност за успешно бизнес партньортво. Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба. Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат.“

Васил Крумов Божков е български предприемач, сочен от списание „Wprost“ за най-богатия българин, със състояние от 750 млн. лева (официално). Има обаче предположения, че реалното му състояние надхвърля 3 млрд. лева.

Интересите на Божков в областта на спорта не са от вчера. През 1993 г. той създава агенцията за спортни залагания „Еврофутбол“, в която от 2002 г. като съдружник влиза гръцкият милиардер Сократис Кокалис с фирмата си „Интралот“.

През 2000 г. Божков е избран за председател на Българската федерация по спортна стрелба, а през 2003 г. оглавява Българската федерация по шахмат. През 1999 г. купува ПФК ЦСКА АД, който впоследствие продава на Прамод Митал (4.12.2006). През 2009 г. той обяви футболистите за „съвременните гладиатори“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук