С оперетата на Калман „Царицата на чардаша”, чиято премиера е посветена на 100 години от началото на професионалната оперета в България, тази вечер Музикалният театър закрива творчески сезон 2018/2019.

Това е един от най-успешните сезони на театъра, отчитат от ръководството на националната институция. Благодарение на приходите от спектакли – и най-вече от „Фантомът на операта”, който се превърна във феномен за българската музикална сцена, театърът отчита над един милион лева преходен остатък.

Постановката „Царицата на чардаша“ на Музикалния театър е класическа и в същото време модерна трактовка на обичаната оперета на Калман. Тя ни пренася в бляскавата атмосфера на Австро-Унгарската империя. Модерното в нея е не само динамиката на действието, но и взаимоотношенията между героите. Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, на динамичната хореография, красивите костюми и сценография в постановката на Националния музикален театър.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук