Джон Ленън

Границата между любовта и омразата е много тънка. Мнозина я прекрачват с огромна лекота. Има хора, които толкова се вманиачават по някоя знаменитост, че не знаят кога да спрат. Историята помни няколко трагични случая, при които любовта на феновете е коствала живота на звездите. Ето няколко примера:

№1 Джеси Джеймс

Джеси Джеймс бил известен престъпник, който в последствие се превърнал в един от най-известните „фолклорни” герои. На младини Джеймс бил член на паравоенна организация. Заедно с брат му Франк и други използвали своите военни умения за въоръжени грабежи след Гражданската война. Групата станала известна като „бандата на Джеймс”, които били смятани от властите за крадци на коне, убийци, терористи и разбойници.

Джеси Джеймс

Действията на Джеси били героизирани от американците и дори приживе момчето било изключително известно. Смятали го за Робин Худ, който крадял от богатите, за да дава на бедните.

Робърт „Боб” Форд бил почитател на Джеси и скоро се срещнал с идола си. След един грабеж, бандата на Джеймс се нуждаела от новобранци и Робърт, и брат му Чарлз се присъединили. Братята Форд участвали само в един грабеж на влак.

При свада Робърт застрелял братовчеда на Джеси – Уд Хайт. Властите задържали Робърт и го разпитвали за убийството на Хайт. Когато разбрали, че е член на бандата на Джеймс, му предложили сделка. Първо – помилване за убийството на Хайт, и второ – награда за залавянето на Джеси Джейм, мъртъв или жив.

Скоро Джеси, Робърт и Чарли трябвало да планират следващия удар. На 3 април 1882г. Джеси закусвал, когато прочел във вестника самопризнанията на Робърт за убийството на Хайт. Братята Форд пазели това в тайна. В страха си от реакцията на Джеси, Робърт застрелял Джеси в гърба, докато оправял картина на стената.

Братята Форд били арестувани, признали вината си, били осъдени на смърт и по-късно – помилвани – всичко това за един ден. Робърт получил само част от обещаната парична награда.

Чарлз Форд се самоубил през 1884 г. Робърт се опитал да изкарва прехраната си и да бъде известен като човекът, убил Джеси, но общественото мнение за него се влошило. На 8 юни 1892 г. Робърт Форд бил убит от човек на име Едуард О’Келли.

№2 Селена

Селена Перес била латиноамериканска певица, актриса, модел и дизайнер. Две седмици преди 24-годишния й рожден ден, тя била убита от фен, който основал нейн фен клуб.

Известната като латиноамериканската Мадона – Селена била голяма звезда в Мексико и имала сериозна фен база в САЩ. Въпреки славата, тя останала здраво стъпила на земята. Била позната и заради уникалния си моден стил. Селена била напът да стане световна звезда, тъй като току що била завършила записа на първия си албум на английски.

Селена

Но била убита. Жената зад пистолета била Йоланда Салвадир, която била смятана за една от най-големите фенки на Селена. Дори основала свой фен клуб. Бащата на Селена по-късно разказал пред репортери, че Йоланда била уволнена от бутиковия магазин на семейството три седмици преди убийството. От магазина липсвали пари и Селена поискала от Йоланда да й предостави някакви финансови документи.

Двете жени трябвало да се срещна в мотел в Тексас, където всъщност Йоланда застреляла Селена. Йоланда се барикадирала в червения си пикап на паркинга на мотела, с пистолет, насочен към главата. След 9 часа преговори, тя се предала, а по-късно била осъдена на доживотен затвор.

№3 Даймбег Даръл

Даръл Ланс Абът, известен като Даймбег Даръл, бил американски музикант, китарист, бек вокалист и съосновател на метъл групите Пантера и Damageplan. Даръл попаднал в класацията на списание Ролинг Стоун в 100-те най-добри китаристи, като заел 92-ро място.

Абът формирал групата Пантера през 1981 г. заедно с брат си барабаниста Вини Пол. Пантера изпълнявали кавъри на Кис и Ван Хален, като определяли стила си за глем метъл. По-късно те преминали към по-тежкия звук на траша и групи като Блек Сабат, Металика, Мегадет и Айрън Мейдън. Групата станала популярна след излизането на албума Cowboys from Hell, който се считал за основоположник на груув метъла. Пантера не развивали дейност от 2001 г. и окончателно се разпаднали през 2003 г. след дългогодишни конфликти с вокалиста Фил Анселмо и неговата пристрастеност към наркотиците.

Даймбег Даръл

На 8 декември 2004 г. Даймбег Даръл бил смъртоносно прострелян от фен по време на концерт в Кълъмбъс, Охайо. Стрелецът бил Нейтън Гейл, който улучил Даръл 3 пъти в главата. Били убити още трима, а ранените били 7. Самият убиец бил застрелян от полицай, докато  презареждал пистолета си.

25-годишният Гейл, бивш морски пехотинец, обвинявал Даймбег за разпадането на групата „Пантера”. Затова и го убил.

№4 Андрес Ескобар

Всички знаят, че спортът разпалва голяма страст у своите привърженици. Тази страст обаче се оказала фатална за колумбийския капитан и защитник Андрес Ескобар. По време на Световното първенство по футбол през 1994 г. той отклонил топка, която довела до автогол, допринесъл за загубата на Колумбия с 2: 1 от САЩ. Отборът на Колумбия бил елиминиран от световната купа и десет дни по-късно Андрес бил застрелян.

Андрес Ескобар

Андрес бил агресивен, както на полето, така и извън него. Автоголът му очевидно бил грешка, но много хора го обвинявали за загубата. След като се завърнал у дома, Андрес бил обиждан от някакви пияници пред бар в Меделин. Той бил застрелян шест пъти сутринта на 2 юли, когато бил едва 27-годишен.

Мъж, на име Умберто Муноз, бил осъден на 42 години затвор. Той отказал да предаде шефовете си и бил освободен, след като излежал 11 години затвор.

№5 Кристина Грими

Кристина Виктория Грими е американска певица, известна с участието си в шоуто „The Voice“ (Гласът) по NBC, както и със своите кавъри на известни поп изпълнители в YouTube.

Родена е и израснала в Марлтън, Ню Джърси, където учи в местното Баптистко начално училище и гимназията „Cherokee”. Нейният баща забелязва таланта ѝ за пеене, когато е на шест години. Започва да свири на пиано на десетгодишна възраст.

Кристина Грими

Първото видео, което тя публикува е кавър на песента на Хана Монтана „Don’t Wanna Be Torn“. Кавърът на „Just a Dream“ има над 128 милиона гледания между трите официални версии на видеото, към февруари 2016 г. Общо тя има над 375 милиона гледания и над два милиона абоната на канала си към април 2013 г., което я поставя на 4-то място за музикант с най-много YouTube абонирания.

Кариерата й бързо процъфтява, съответно и фен базата й се увеличава. На 10 юни 2016 г., Кристина Грими е простреляна три пъти от 27-годишният Кевин Джеймс Лойб в Сейнт Питърсбърг, Флорида, докато раздава автографи след концерт заедно с „Before You Exit“ в „The Plaza Live“ в Орландо.

Лойб се самоубива, след като е сборен от брата на Кристина – Маркъс. Грими е откарана в Регионалния Медицински център Орландо в критично състояние, където умира рано на следващия ден. Началникът на полицията Джон Мина по-късно нарича действията на Маркъс Грими „героични“ и казва, че ако не е бил той „можеше да има загуба на животи там“.

Полицията в Орландо съобщава, че Лойб не е имал криминално досие в окръга, и не е познавал Кристина Грими лично. А говорителят на отдела казва, че Лойб е пътувал до Орландо „очевидно за извършване на това престъпление“. Лойб взима със себе си два пистолета, два допълнителни пълнителя, пълни с боеприпаси, както и ловджийски нож.

№6 Джон Ленън

Светът беше шокиран, когато Джон Ленън беше застрелян и убит на 8 декември 1980 г. Ленън записа много песни с Бийтълс и като солов изпълнител. Неговите послания за мир вдъхновиха много хора по света. Той обаче умря от ръцете на Марк Дейвид Чапман.

Джон Ленън

В съдбовния ден Ленън се връщал от студийна сесия със съпругата Йоко Оно. Когато излязъл от лимузината си, Ленън бил застрелян от Чапман. Убиецът му отправя към него пет изстрела с пистолет и търпеливо изчакал полицията, докато четял „Спасителят в ръжта“ на Селинджър.

Ленън бил закаран в болница Рузвелт в полицейска кола, но твърде късно – при пристигането в болницата, лекарите установили, че 40-годишният Ленън е мъртъв.

Чапман бил обсебен фен на Ленън и Бийтълс. Той дори накарал Ленън да му даде автограф няколко часа преди да го убие. Предполага се, че Чапман убил Ленън заради прословутото му твърдение, че Бийтълс са по-популярни от Исус.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук