Валери Симеонов, майки на деца с увреждания
на снимката: Валери Симеонов, майки на деца с увреждания

Майки на деца с увреждания ще протестират в късния следобед пред Народното събрание.

Те настояват Валери Симеонов да подаде оставка като зам.-председател на парламента.

„Ние не искаме само неговата оставка. Искаме оставката на всеки един поименно депутат, който е натиснал бутона “за“, коментира една от майките пред БНР.

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО – част от коалицията „Обединени патриоти”, както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева застанаха зад избора на Симеонов.

Лидерът на НФСБ от своя страна каза:

„Това, че някой протестира си е негово право. Но това според мен пак повтарям е намеса в правилата и реда в парламента“.

Предвижда се да се проведе автошествие в центъра на столицата.

Неразбирателството между майките на деца с увреждания и Валери Симеонов има дълга предистория. По време на протестите на майките, които настояваха за промени в законите за хората с увреждания, вицепремиерът (тогава) Валери Симеонов ги нарече „кресливи жени”, които спекулират с „уж болните си деца”.

„Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях“, каза на 16-и октомври 2018г. Симеонов в коментар на Закона за хората с увреждания.

Думите му предизвикаха още по-голямо недоволство сред протестиращите майки и в крайна сметка се стигна до оставката на Симеонов като вицепремиер.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук