Левски

Хиляди привърженици на Левски се събраха в столицата, за да тръгнат заедно към Националния стадион. Феновете участваха в поход под надслов „Левски“, ти си всичко за нас“.

„Сините“ запалянковци се събраха пред магазина на Националния клуб на привържениците на бул. „Тодор Александров“ 23. Събитието премина спокойно.

Сред участниците в шествието бе и изпълнителният директор на Левски Павел Колев. Той заяви, че е изключително признателен на феновете за безрезервната подкрепа в този труден за отбора момент.

„Благодарен съм на хората, това са дните, в които не само България, а целият свят ще разбере каква е разликата между Левски и останалите клубове у нас – тя се видя ясно в тези 48 часа, в които хора, които трудно свързват двата края, отделят от насъщния си хляб за клуба. Аз мисля, че в този труден момент клубът ще намери своята идентичност и ще се свърже със своите фенове“, каза Колев.

Шествието мина и през паметника на Апостола, където феновете се поклониха и поднесоха венци.

Феновете вече са заели своите места на Националния стадион „Васил Левски, където от 14:45 ч. започна дербито с ЦСКА-София.

Походът бе организиран от ПФК Левски и Националния клуб на привържениците на Левски. Запалянковците уважиха призива на ръководството да не се поддават на каквито и да е било провокации. Ръководството на Левски също така призовава за подкрепа на любимия отбор на старта на пролетния полусезон, но на стадиона без прояви на агресия, насилие, расизъм и ксенофобия и използването на асоциирани с тях символи, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания и финансови санкции от БФС на клуба.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук