Турски войски

Гръцки новинарски сайт съобщи, че турски войници са нахлули на гръцка територия и са окупирали малка част от нея, разположена в спорната гранична зона между двете страни, пише „Форин инсайдър“.

Всичко започва преди няколко дни, когато около 35 турски войници се насочват към равнината Файди, на източния бряг на река Марица, която граничи с двете страни. Уебсайтът на армията „Гласът на армията“ добавя в свое съобщение, че на гръцка територия присъстват турски войници от специални части, които са лагерували в някои от анклавите на река Абияри. Турските войници дори са издигнали турското знаме на едно от най-високите дървета.

Според сайта турското нахлуване е реакция на приготовленията на гръцките военни да поставят върху площ от 1,6 хектара нови заграждения, с цел препятстването на нахлуването на нови бежанци на територията на Гърция.

Турция отказва да признае, че земите на брега на река Марица принадлежат на Гърция, дори ако реката промени естествения си ход, пише британският вестник „Дейли мейл“.

През последните седмици гръцките войници са станали четири пъти мишена на турската армия, както и турските ВВС редовно нарушават гръцкото въздушно пространство.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук