протест

За поредна 33-а вечер протестиращи се събират в „триъгълника на властта”, за да изразят своето недоволство от правителството и да поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев и тази на премиера Бойко Борисов.

Вчера сградата на Министерския съвет беше замервана с домати и яйца, днес обаче протестиращите събират книги, които да подарят на управляващите, за да се образоват.

Протести в страната

Пореден протест днес се проведе и във Варна, като протестиращите блокираха кръстовището пред общината с викове „Мафията вън“. След това шествието премина покрай централите на НФСБ, ГЕРБ и на Окръжния съд в града, предаде.

Във Велико Търново близо 200 граждани излязоха на протест-шествие, за да изразят недоволството си, като това е четвъртият по-голям протест, предадоха от бТВ.

Протестното шествие в Бургас тази вечер премина по ключовите булеварди „Стефан Стамболов“ и „Сан Стефано“ и блокира за малко движението в централната част на града. В акцията се включиха около 30 души.

За 30-и пореден ден днес се проведе и шествие в Благоевград, като то мина по главните улици в града и за кратко блокира движението при пешеходната пътека в района на Младежкия дом.

„Масова оперативка за Гешев”

В 33-ия ден от антиправителствените протести в страната от младежката организация на „Да, България” организираха акция, озаглавена „Масова оперативка за Гешев”, която се проведе пред Съдебната палата.

На оградата на сградата бяха монтирани специални табла, оцветени в цветовете на голяма верига магазини, с която често народното творчество свързва вицепремиера и военен министър Каракачанов. На тях гражданите изброяват скандалите, с които обвинител номер едно е трябвало да се заеме откакто е на поста си.

Протестиращите настояват главният прокурор да разследва корупцията по високите етажи на властта. „Иван Гешев се занимава с дребни теми, вместо с корупцията по високите етажи! Дошли сме на работното му място, за да му напомним с кои казуси трябва да се занимае, вместо да гони кокошки и суджуци“, казват от МлаДа България. „Изтеклите записи на Бойко Борисов, снимките на премиера във Вила Секвоя, казусът ТЕЦ “Варна“, случващото се на плаж Росенец и случаят “Осемте джуджета”” – са само малка част от казусите, които присъстващите пред сградата на Съдебната палата настояват Иван Гешев да се занимае.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук