училище ваканция

От днес учениците в Търговище преминават на онлайн обучение. До мярката се стига заради разпространението на коронавирус в града и заразяването на учители. Към момента с положителни 9 преподаватели и 190 ученици. Затварянето на училищата ще е за два дни, за да се направи пълна дизенфекция. След това учебния процес ще бъде възстановен.

Със заповед на кмета д-р Дарин Димитров се преустановяват и посещенията в пенсионерските клубове на територията на общината. Там също ще бъде направена дезинфекция. За момента не е ясно за колко време се затварят пенсионерските клубове.

Мярката е във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Заради увеличения брой на случаите през последните дни, област Търговище попада в т.нар. „червена зона“. Това означава, че заразените с коронавирус в последните 14 дни са над 120 на 100 000 души население.

„Лекарите и медицинският персонал в трите болници, в които се приемат пациенти с коронавирус, са преуморени, липсват и кадри. Има недостиг на финансови средства за закупуване на предпазни облекла и консумативи“, съобщи зам.-областният управител Панайот Димитров, след заседание на Щаба за борба с разпространението на заразата.

Заради ръста на болни в региона, областта е в т.нар. „червена зона“, което налага предприемането на сериозни мерки и преструктуриране на болницата. В лечебните заведения към момента са настанени 80 пациенти, при реален брой легла 94. Болниците в Попово и в Омуртаг искат допълнително по 10 легла. Разкриват дарителска сметка в помощ на болницата в Търговище.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук