Грета Тунберг
на снимката: Грета Тунберг

Младата шведска екоактивистка Грета Тунберг отмъсти на Доналд Тръмп в „Туитър“, заявявайки, че президентът на САЩ трябва да се „отпусне“ за това, което се случва на президентските избори, които се провеждат в тази страна, и че той трябва да „работи по проблема си контрол на гнева“, съобщава „Дойче Веле“.

Тръмп поискал в четвъртък вечерта да „спрат да се броят“ гласовете, в един от опитите си да спре президентските избори. Като се има предвид това, Тунберг с абсолютно същите думи, които американският президент използва преди почти година, иронично коментира своя туит.

„Колко нелепо. Доналд трябва да работи върху проблема си с управлението на гнева и след това да отиде да види добър старомоден филм с приятел. Отпусни се, Доналд, отпусни се!“, написа 17-годишната девойка.

Тръмп се обърна към Тунберг със същите тези думи през декември миналата година, когато активистката беше посочена като една от личностите на годината в момент, в който тийнейджърката държеше пламенни речи и изпращаше петиции до правителствата да действат и да спрат глобалното затопляне.

Тунберг не за първи път отговаря на коментара на Тръмп. По това време тя беше актуализирала биографията на своя акаунт в „Туитър“ със следните думи:

„Млада жена, работеща за контролиране на проблемите си с гнева. В момента е отпусната и гледа старомоден филм с приятел“.

Младата жена вече се беше изказала публично в подкрепа на избора на демократичния кандидат за президент на САЩ Джо Байдън.

„Никога не се забърквам в партийна политика. Но следващите избори в САЩ са над всичко. От климатична гледна точка това далеч не е достатъчно и много от вас, разбира се, подкрепиха други кандидати. Знаете ли, по дяволите, просто се организирайте и накарайте всички да гласуват за Байдън“, беше написала лидерът на природозащитното движение „Fridays for Future“ в „Туитър“.

Грета Тунберг стана идол на екоактивистите, откакто напусна училище, за да разпространява ивеите на зеленото движение по света.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук