Бившият готвач на Елизабет II говори за начина на хранене на кралицата, благодарение на който тя е в добра форма дори и на 94 години.
Кулинарният специалист Дарън Макгрейди е работил в Бъкингамския дворец 11 години, пише „Хелоу“. Той разкрива, че основната тайна на монарха е умереността в храненето. Според Макгрейди Елизабет II се старае да яде малко и никога не преяжда.
Кралицата започва деня с чаша чай и бисквити. След кратък период от време на масата се сервира купа с овесени ядки. За обяд тя предпочита риба на скара или пиле със зеленчуци. Към 5:00 часа следобед Елизабет отново пие чай, но този път със сладко и традиционен британски хляб, който се пече от пшенично, ечемичено или овесено брашно. Любимият десерт, с който монархът завършва, е шоколадът. Често й се сервира и бисквитена торта, но тя я консумира умерено.
В „черния списък“ на Елизабет II влизат храни с високо съдържание на въглехидрати: картофи, тестени изделия, ориз. Пикантни ястия, както и такива с лук или чесън също не са добре дошли на трапезата. Дарън отбелязва, че кралицата е малко суеверна, затова страни от морски дарове. Той обясни, че според семейни предания един от нейните предци се е отровил от престояли черупчести мекотели.