Атанас Атанасов
На снимката: Атанас Атанасов

Надявам се да получа мандат за явяване на ДСБ в коалиция с „Продължаваме промяната“ и  „Демократична България“ на предстоящите парламентарни избори на 2 април. Поставяме си за цел да сме първа политическа формация. Това заяви председателят на ДСБ Атанас Атанасов преди днешното национално съвещание на партията, на което ще се обсъжда въпросът за общото явяване с ПП.

„Важно е кой ще управлява България преди местните избори в късната есен. Не бива да е служебно правителство, не бива и да е партия ГЕРБ, за да може да се противопоставят демократичните сили на порочните модели на корупция по места“, коментира Атанасов пред БНР.

Според Атанасов ситуацията в България днес напомня на 1997 г. Битката е между реформаторските и реставраторски сили. “Или ние, или те”, каза той, използвайки тази революционна фраза.

Атанасов смята, че ако се постигне обединение между ДСБ и ПП, могат да бъдат спечелени предсрочните избори.

Кирил Петков ще присъства на националното съвещание на ДСБ, както и съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

От „Продължаваме промяната“ преди седмица дадоха мандат на съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев да започнат разговорите за коалиция с „Демократична България“, част от която е и Демократи за силна България.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук