Цената за предоставеното месо е напълно нормална. Тези пържоли са от добре подбрано специализирано месо. Това заяви Павлин Петров, собственик на заведение в столицата. Повод за коментара е станалата известна в социалните мрежи сметка от 650 лева за три пържоли в ресторант във Варна.
По-рано днес родни известни шефове защитиха заведението, като призоваха да не се толерира неграмотността на част от клиентите.
„Препоръчвам на клиентите предварително и внимателно за разгледат менюто и да изберат ястие според бюджета си. Няма как да не погледнем менюто и описаните цени“, коментира ресторантьорът пред novini.bg.
„Не виждам в случая какъв е проблемът с тази касова бележка, която се разпространява в мрежите. Има заведения от нисък и от много по-висок клас. Това е например да отидете на море в квартира или да изберете 5-звезден хотел – услугата е различна!Към момента има много скъпи меса и независимо къде изберете да ги консумирате, те отново ще са на висока цена. Няма как да е по-евтино от себестойността му“, категоричен е собственикът на заведение.
Според него може да има претенции към дадено заведение, ако е надписана услуга или има несъответствие в консумирането.
„Тук дори не става въпрос само за храната, а и за обслужване и обстановка“, добавя той.
Павлин Петров смята, че има целенасочена атака срещу имиджа на българското Черноморие.
„Родното море може да предложи много повече от курортите извън страната – да чуеш много известен изпълнител на плажа или в заведение на достъпна цена, да хапнеш прясна храна, имаме и опции за културен туризъм. Зависи от търсенето – предлагаме от нисък до висок клас. Все пак трябва да сме преценили бюджета си“, посочва Петров.
Алчни шеф клоуни продават на индийски парвенюта