Носителят на Златната топка Кристиано Роналдо получи наградата за Най-добър футболист в Европа през изминалия сезон. Португалецът се сдоби с отличието на УЕФА, изпреварвайки Лионел Меси и Джанлуиджи Буфон.

Кристиано Роналдо с наградата нападател №1 в Европа

И преди година CR7 триумфира при гласуването на журналистите. Победителят се определя след гласуване на 55 представители на медии от всяка страна членка на УЕФА. CR 7 за трети пък се окичва с наградата и вече е абсолютен рекордьор по този показател.

„Невероятно е да вкарам 100 гола в Шампионската лига, това бе мечта за мен. Играя в Реал (Мадрид), в най-добрия отбор в света и имам възможността постоянно да играя на най-високо ниво и да се наслаждавам. Щастлив съм, че съм тук”, каза Ронадло.

 

Трима играчи на европейския клубен първенец Реал Мадрид спечелиха наградите на УЕФА на отделните постове за сезон 2016/2017 в Шампионската лига. Серхио Рамос е защитник на сезона, Лука Модрич е най-добър халф, а Кристиано Роналдо – нападател №1. За вратар на сезона в Шампионската лига пък бе избран стражът на финалиста Ювентус Джанлуиджи Буфон.

Награди на УЕФА за най-добър футболист в Европа

Журито бе съставено от треньорите на 32-ата тима-участници в груповата фаза на ШЛ през сезон 2016/2017, както и от 55-ма журналисти.

Легендата на Рома Франческо Тоти пък бе удостоен с президентската награда на УЕФА за изключителната си кариера, в която носеше фланелката единствено на родния си клуб от Вечния град. 40-годишният Тоти се оттегли от професионалния футбол след края на миналия сезон.

Футболистка на годината стана холандката Лийке Мартенс, защитаваща в момента цветовете на Барселона.

За още интересни статии, анализи, интервюта и коментари следете страницата ни във Фейсбук Дебати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук