Даниел Лорер
На снимката: Даниел Лорер

Ще бъдем непреодолим фактор за съставяне на кабинета. Този път трябва да постъпим много държавнически.

Така Даниел Лорер от ПП-ДБ коментира първоначалните резултати от изборите за 51 Народно събрание.

По думите му за ПП-ДБ има повече гласове от последните избори.

„Вероятният победител ще бъдат ГЕРБ и те трябва да предложат управленска формула. Ние дадохме сигнали какви варианти биха били приемливи за ПП, от тяхна страна чухме предимно нападки и подигравки. Ние ще чакаме с нетърпение техните предложения по този въпрос“, заяви Даниел Лорер в интервю за Българската национална телевизия.

Относно заявеното от Бойко Борисов и Росен Желязков за това двете формации да седнат и да се разберат помежду си, Лорер каза:

„Нека всичко, което е било в рамките на предизборната кампания, да си остане там и да чуем какво ГЕРБ смятат да предложат за излизане на България от политическата криза. Ние знаем едно, ПП-ДБ ще бъде незаобиколим фактор за следващото управление на страната“, категоричен е Лорер.

По отношение на това възможно ли е БСП и ИТН да бъдат подкрепа за правителство и постигане на мнозинство в парламента.

„В изборната нощ не е правилно да се изпреварват събитията и предстоящите варианти, които предстоят да бъдат обсъждани. И фигурата на премиера е важна, но е важно и съставът на правителството. Нека се събудим утре с финалните изборни резултати, да седнат изпълнителите съвети на партиите и да мислим как излиза България от политическата криза“, каза още Даниел Лорер.

„ПП-ДБ сме свикнали да е отбраняваме на много фронтове, и предполагам, че всички граждани са се убедили, че повечето партии се упражняват върху нас. И въпреки това ние запазваме своя резултат, което е ясен знак, че българското общество разбира възможността да има една силна центристка европейска формация, по която останалите партии се равняват“, допълни той.

Според Лорер ПП-ДБ няма да направят компромис с върховенството на закона и борбата с корупцията.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук