Доналд Тръмп

Президентът на САЩ получи ново мощно оръжие в своята борба за доказване на благонадеждност и независимост от Русия. Комитетът по разузнаването към Камерата на представителите в Конгреса излезе със заключение от разследване, според което няма данни за връзки на кандидатпрезидентската кампания с прословутата руска намеса в изборите от 2016 г. в САЩ. Това се тълкува от политическите противници на президента като „подарък” за него от неговите приятели в Конгреса.

„Комитетът по разузнаването, след 14-месечно задълбочено разследване, не откри доказателства за уговаряне или координиране между кампанията на Тръмп и Русия за повлияване на президентския избор през 2016 г.” – оповести възторжено американският президент в „Туийтър”, както е в стила му.

Решението смрази Вашингтон най вече защото представлява директен удар срещу шефовете на някои разузнавателни институции, които се обединиха зад оценката, че руският президент Владимир Путин е архитект на изборна намеса, която да навреди на Хилъри Клинтън и да подпомогне избирането на Тръмп. Констатацията на комитета съвпада с твърденията на новия президент, че аферата с руската връзка не е нищо повече от измислица. Тя, освен това, идва в момент, когато разследването на специалния следовател Робърт Мълър набира скорост и може да даде основа да се надигне брожение за прекратяването му.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук