Саудитска Арабия

Няколко играчи на националния отбор на Саудитска Арабия ще получат наказание след слабия мач с Русия.

Мечтан старт за Русия на Мондила. Домакините разбиха Саудитска Арабия

Това каза ръководителят на футболната асоциация на Саудитска Арабия Адел Иззат, властите в страната са много разстроени от поражението.

Адел Иззат
Адел Иззат

 „Това е напълно незадоволителен резултат, тъй като не отразява нивото на нашата подготовка“, каза Иззат. Според него наказани ще бъдат нападателя Мохамед ес Сахлави, защитника Умар Хавсави и вратаря Абдуллах ал Майюф.

Ръководителят на саудитския спортен комитет,  Турки ал аш Шейх, нарече играта „пълен провал“. „И това е потенциала на играчите, за чието обучение сме сключили споразумение с най-добрия екип от треньори. За съжаление, това е всичко, което това поколение е в състояние да направи „, каза официалният представител.

Руският отбор на стадиона „Лужники“ в първия мач на Световното първенство разгроми саудитска Арабия с 5:0. Играта бе наблюдавана от президента Владимир Путин, коронования принц на Саудитска Арабия Мохамед Бин Салман Ал Сауд и президент на Международната футболна федерация Джани Инфантино.

Треньорът на руския национален отбор Станислав Черчесов след мача каза че е извикан от Путин.  „Ръководителят на страната ме повика. Поздрави ме и помоли да предам благодарности на играчите“, – каза той.

Станислав Черчесов
Станислав Черчесов

Следващата игра на руския отбор е срещу националния отбор на Египет. Той е насрочен за 19 юни. Световната купа по футбол се провежда от 14 юни до 15 юли в 11 руски града.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук