Близо 70 млн. лв. са осигурени за тази и следващата година за подготовката на председателството на ЕС. Това съобщи служебният вицепремиер, който отговаря за подготовката на страната ни за председателството на Съвета на ЕС – 2018 Деница Златева.

„На днешното заседание на кабинета по предложение беше приета план-сметка за необходимия финансов ресурс за подготовка и провеждане на председателството за 2017 и 2018 г. Гласуваният бюджет за тригодишната рамка 2016-2018 г. е 150 млн. лв.“, обясни Златева.

През 2016-та, за подготовката, финансовото министерство е похарчило 23 млн. лв. Златева обясни, че допълнителните разходи за настоящата година са 37 млн. и 240 хил. лв.

Министър Златева обяви, че от одобрените днес пари, 10 млн. ще отидат за завършване ремонта на зала „Св. София” в Народното събрание. За Министерството на вътрешните работи са заделени 8 млн.; 1,2 млн. лв. ще отидат за купуването на бронирани автомобили, с които ще бъдат превозвани гостите. Ще бъде завършен ремонтът в резиденция Бояна.

Министър Деница Златева обясни, че необходимостта от средства надвишавала гласуваните вече 50 млн. лв.

Били са поискани доста повече в актуализацията на бюджета – около 130 милиона лева, но вицепремиерът съобщи, че парите ще бъдат изхарчени по целесъобразност, а не по това кой колко е поискал.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук