Поредните рокади в правителството, които бяха обещани от премиера не задоволяват протестиращите. Необходима е смяна на цялата система, заяви за ДЕБАТИ.БГ  един от организаторите на протестите адвокат Николай Хаджигенов.

 „Това, което първо трябва да направим е да променим прокуратурата изцяло, следващото нещо, което трябва да направим е незабавно да променим МВР изцяло. Значи тези хора нито могат да поумнеят, нито можем да ги променим, просто ще ги заменим с млади хора, с образовани хора, с хора, които са дошли тука не да изкарат някой лев извън заплатата, не да бият или да убиват, с хора, които ще вършат, това , което трябва да вършат като полицаи“, заяви Хаджигенов.

Според Хаджигенов действията на полицията в началото на протестите показаха, че органите на реда действат като тотален башибозук.

„Полицията последните трийсет години освен, че се превърна в слуга на всяко едно правителство, последните десетина години е тотален башибозук, вижте как я използват. Точно все едно е башибозук, както е описано по време на османското владичество, без никакъв коментар, в крайна сметка това са деца. Не става въпрос само за момичето, те са бити и вързани, пръскано им е в очите със сълзотворен спрей, след като са вързани и не могат да окажат съпротива. Това е изтезание по дяволите!, категоричен е Хаджигенов.

Пред сградата на парламента днес дойдоха около 200- 300 души, много по-малко от хилядите, които шестват по улиците вечер. Според Хаджигенов, за да има успех протеста и да се постигнат исканията на протестиращите трябва  да се измисли и нещо друго.

 „Българинът е креватен ревюлицеонер иска с две цъкания на мишката да свали правителството, с още две да забогатее, с още две да отиде на море в Гърция, а това не е начинът очевидно“, смята Хаджигенов.

 Време е за нови предсрочни избори, знаем за корупционните сделки, а няма наказани, заявява музикантът Пепи Писарски, който също е част от протестиращите. Според него мотивите, че след няколко месеца ще има редовни избори не са основателни.

„За тези седем месеца могат да се приемат още много лобистки закони, могат да се заметат много следи и да се нареждат много документи и това не е аргумент, защото едно служебно правителство може да управлява държавата, тя няма да се счупи, може да се приеме бюджет, може държавата да продължава да функционира“, заяви Пепи Писарски.

 Някои от протестиращите са на площада още от първия ден, имат ясни цели и няма да се откажат.

„България има огромен природени и човешки потенциал, които те рушат през цялото време, през което управляват и смятам, че трябва да си тръгнат незабавно и да не правят нищо повече“, заявява една от протестиращите.

Протестите продължават всяка вечер. Очаква се  недоволните от управлението да се съберат и утре пред сградата на парламента по време на гласуването на вота не недоверие.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук