Приемането на решението Конституцията да може да се изменя чрез референдуми очевидно е в резултат на „политически пазарлък”. Така коментира пред ДЕБАТИ.бг адв. Петър Славов решението на управляващите, което беше прието в последния момент.

„Същото решение беше отхвърлено в Правната комисия на второ четене, то показва само това – че всичко в момента в това Народно събрание са политически пазарлъци. Това е нещо, което очевидно ултимативно са поискали така наречените „Патриоти”, за да  подкрепят пък те така наречения „Констититций 2”, ако използвам това име на този проект на Конституция, който са внесли управляващите или както го наричат те  – Нова конституция. Очевидно няма граница къде това безумие да стигне.“, посочи Славов.

Адв. Славов коментира още, че според него предложението е противоконституционно.

„Очевидно е, че не може Конституцията, в която е разписана цяла глава как се извършват промени в нея, с някакви такива неясни способи като едно допитване по начина, по който те са го написали, едва ли не да изменяш самата Конституция на държавата. Това просто противоречи на действащата Конституция и по всичко изглежда, че ако стигне до Конституционния съд, ще бъде отменено, но не пречи да се прави чист популизъм с него и да се говорят откровени неистини от така наречените „Патриоти”.“, каза адв. Славов.

Адв. Петър Славов коментира още и промените в Изборния кодекс, които предвиждат на следващите избори да може да се гласува както машинно, така и с хартиени бюлетини, посочвайки, че те са очевиден саботаж на машинното гласуване от страна на управляващите.

Цялото интервю с адв. Славов очаквайте по-късно днес в рубриката „Интервю“ на ДЕБАТИ.бг.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!