Марин Марковски
на снимката: Адвокат Марин Марковски

Адвокатът на бившия кмет на „Младост” Десислава Иванчева – Марин Марковски заяви, че ще бъде поискан отвод на прокурорите по делото „Иванчева“.

Той не изключи възможността Иванчева да осъди държавата в Страсбург.

Вчера Върховния касационен съд (ВКС) започна проверка нa Aпeлaтивния cпeциaлизиpaн cъд (ACHC) пo пoвoд нa пyблиĸaции в мeдиитe, cвъpзaни c paзглeждaнeтo нa иcĸaниятa зa пpoмянa нa мepĸитe зa нeoтĸлoнeниe нa Иванчева и заместничката й Биляна Петрова.

Адвокат Марковски смята, че призивите на прокуратурата Апелативният спецсъд да саботира проверката на ВКС са признаци на пристрастие и опит за повлияване на съда.

 „По това дело прокуратурата с тези изявления показа, че е силно пристрастна. Сеща ще направим отвод на тези прокурори, които влизат в залата, защото те не могат да отправят послания към съда”, заяви Марковски пред БТВ.

Той коментира и разпространените от администрацията на омбудсмана снимки на лошите условия в килията на Иванчева.

Според него „това е част от ужаса, който тази жена претърпя и продължава да търпи (…) става въпрос за измъчване и обида”.

По думите му всички експертизи казват, че тя не може да остане повече в ареста..

В четвъртък Манолова инициира проверка на килията, в която се намират Иванчева и Петрова. В хода на проверката стана известно, че условията са унизителни.

Снимките и подробности за условията, при които живее бившият кмет на „Младост” може да намерите ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук