Калин Ангелов

Няма правно основание освободеният Джок Полфрийман да бъде държан в страната против волята му, обяви в предаване на БНТ анеговия адвокат Калин Ангелов. Според него австралиецът има издаден редовен паспорт, а не пасаван, както бе казано отначало, и копие от него е предадено на българските власти.

„Според мен той трябва да напусне България веднага, но нашата държава го държи отвлечен… И Сталин така държеше хора – формално, обаче ги държеше“, заяви адвокатът.

Той сподели още, че защитава австралиеца безплатно, защото го прави в защита и на справедливостта.

По време на национален конкурс за полицай на годината в Плевен, вътрешният министър коментира ситуацията около Джок Полфрийман. По думите му е задействана процедура за експулсиране, но към момента австралийският гражданин има и две забрани да напуска страната, съобщи Нова телевизия.

„Полфрийман е в дома на Дирекция „Миграция” в Бусманци. Директорът там е издал заповед за принудителна административна мярка – експулсиране от страната, която е в процес. Той има и две забрани от прокуратурата за напускане от Република България – във връзка с досъдебното производство и във връзка с лишаването от свобода”, заяви Младен Маринов.

Днес Джок Полфрйман ще получи призовката за делото на 23 октомври. Тогава Върховният касационен съд ще реши дали да се преразгледа делото за предсрочното му освобождаване. Дотогава най-вероятно той ще остане в центъра в Бусманци.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!