Калин Ангелов

Защитата в делото за убийството на Андрей Монов не е имала възможност през 2008 година да гледа на спокойствие видеото от случката и затова едва по-късно успях да идентифицирам участниците и тяхното придвижване, казва адв. Калин Ангелов, защитник на осъдения за убийството Джок Полфрийман. Във „Фейсбук“ адвокатът написа, че след като е анализирал видеото, може със сигурност да твърди, че „ако Полфрийман е виновен за някакво престъпление, то не е това, за което лежи“.

Ангелов публикува и текста на свое искане до прокуратурата за преразглеждане на видеозаписа от случая, в което обяснява как е идентифицирал участниците – нещо, с което техническата експертиза не се е справила /доста съмнително, понеже е елементарно/ .

„Текстът е писан за прокуратурата, но тя, за жалост, ми отговори, най-общо казано, да си гледам работата“ – писа в профила си адв. Ангелов.

 

Линкът към текста на неговото искане можете да използвате и ТУК.

Вчера във „Фейсбук“ излязоха клипа от сбеването с коментар на защитници на тезата за самоотбрана на Полфрийман, както и контраматериал с коментари на привърженици на присъдата. Вторият обаче е два пъти по-кратък, по-неясен е и на места обяснителните надписи са поставени точно върху сцената на действие, което прави невъзможно да се види каквото и да било.

Адвокат Ангелов благодари на анонимните автори на първия материал, като призна, че са го изненадали „много приятно“.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!