автомат
14-годишната Камар Гюл застреля убийците на родителите си със "семейния" АК-47 /снимка: Twitter/Afghanistan Times/

Афганистанско момиче застреля с АК-47 двама радикални талибани и рани няколко други бойци, след те като убили родителите й, каза шефът на местната полиция в интервю за АФП.

Инцидентът е станал в село в афганистанската провинция Гор. Талибаните нахлули в дома на момиче на име Камар Гюл, на около 14 години, търсейки баща й заради подкрепата му към официалното правителство на страната. Талибаните извели бащата на семейството от къщата и го убили. Майката на момичето, която се опитвала да защити мъжа си, също била убита от бойците.

„Камар Гюл, която била в къщата, взела автомат „Калашников“, който принадлежал на нейното семейство, и първо застреляла двамата талибани, убили родителите й, а след това ранила още няколко от техните бойци“, каза шефът на местната полиция.

Говорител на губернатора на провинцията заяви, че досега афганистанските военни са завели Гюл и по-малкия й брат на „по-безопасно място“.

В Афганистан има конфронтация между правителствените сили и бойците на радикалното талибанско движение, които преди това завзеха значителна територия в селските райони на страната и започнаха офанзива върху големи градове. Влиянието на терористичната група „Ислямска държава“ (ИС) също се увеличи в страната. Афганистанските национални сили за отбрана и сигурност провеждат съвместни антитерористични операции в цялата страна.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!