електорална подкрепа
Корнелия Нинова и Бойко Борисов

БСП иска вот на недоверие. Мотивите са убийствени. В тях има истини, които всички знаем. Само че ги изрича една корупционно-клиентелистка партия, не по-различна от ГЕРБ. Не вярваме на крадец, който вика „дръжте крадеца!“

Слушах Корнелия Нинова да излага мотивите на внесения от БСП вот на недоверие – убийствени. Докладът детайлно описва шест стълба на корупционно-клиентелистката мрежа ГЕРБ: опорочено законодателство, създаващо условия за корупция, превзети институции, привидна борба с корупцията, множество безсмислени антикорупционни звена, които не правят нищо, корумпирани или некомпетентни изпълнители на решенията, купени и контролирани медии, липса на истински съдебни санкции и справедливи наказания, насаждане на страх и усещане за безалтернативност в населението. След нея, по-младите бесепари, макар и несмело, споменаха дори Иван Гешев като бухалка на настоящата власт.

Проф. Александър Кьосев
Проф. Александър Кьосев /снимка: Фейсбук/

Защо не може да се вярва на тази партия

Истини, които всички знаем. На които депутати от ГЕРБ отговориха слабо, но с привична наглост и с привични опорни точки. Проблемът е, когато истините ги говори Корнелия Нинова, която седи начело на една не по-различна корупционно-клиентелистка мрежа, оглавявана от БСП (но по-малка, по-жалка и разпадаща се), носеща на плещите си различни исторически вини от далечното и близко минало.

И че ако има млади и разумни глави там, те или не могат, или не искат да я махнат и да променят своята партия.

В този смисъл от БСП лъжат, дори когато казват истината. Те не следват нормите на собствената си критика към други – не ги прилагат към себе си. Иначе отдавна да се бяха реформирали, а може би и разформировали. Те пречат в България да се роди истинска левица.

Не вярваме на крадеца, когато вика „дръжте крадеца“! БСП няма бъдеще.

[tcm id=“1″]

Текст: „Дойче веле“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук