Владимир Зарев
На снимката: Акад. Владимир Зарев

Причинител на тази война според мен е огромната жажда за власт на този човек, който се чувства като месия в Русия. Това каза писателят акад. Владимир Зарев специално за ДЕБАТИ.БГ. По думите му тази война ще стои с десетилетия като морална сянка над цялото човечество.

Той обясни, че тиранията е форма на преосъществена власт и съществува от древността.

„Тирана е човек, който живее в името на своята власт и в желанието си чрез нея да увековечава по някакъв начин себе си. Достигало се е до това, че хора с прекомерна власт се чувствали безсмъртни. Те са се обезсмъртявали, сами са се наричали Богове, обожествявали се. Такова нещо се случи с този човек, който е работил в КГБ – Путин.  Той получи неизчислима безконтролна власт, която не поделя с никого, освен със себе си и това е форма на някаква самозабрава“, коментира той.

Зарев обърна внимание, че и Западът има вина,„защото той можеше да отстъпи за някои дребни неща“.

Относно зачестилите агресивни коментари в социалните мрежи и разделението сред обществото ни той призова за толерантност.

„Трябва да има една вътрешна национална толерантност, която да ни спаси от явно противопоставяне и разделение на нацията, което, особено в такъв тежък момент в националната ни история, никак не е полезно.“

Ако искате да разберете какво каза писателят за новия културен министър, за ПП „Възраждане“ и защо според него не се обръща внимание на културата и духовността, четете цялото интервю с акад. Владимир Зарев – ТУК.

Още актуални интервюта – четете тук 

Всичко за войната в Украйна – четете тук

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук