Христо Панчугов
На снимката: Христо Панчугов.

„Напълно в реда на нещата е премиерът да е източник на това как изглежда политиката за Северна Македония. В този смисъл – ако някой може да бъде обвиняван в държавен преврат, това е Министерството на външните работи, което мисли, че може да прави собствена политика отвъд парламента и отвъд Министерски съвет“.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ.БГ политологът Христо Панчугов.

„Премиерът обаче така и не пое отговорност за тази политика, така и не я изговори. В момента така и не се бори за тази политика, а напротив – оставил е цялата вина да падне върху Весела Чернева. Това е неразбираемо от моя гледна точка“, каза още той.

Според Панчугов „няма истинска причина Парламентът да разглежда тази тема, защото ветото може да бъде вдигнато с решение на Министерския съвет“. Той не вижда шансове за действително решаване на казуса между България и Северна Македония в рамките на Парламента, тъй като дебатът не би бил смислен.

За Северна Македония, за настроенията сред политическите субекти и за възможностите пред едни следващи предсрочни избори – четете утре на ДЕБАТИ.БГ…

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук