Мартин Димитров
На снимката: Мартин Димитров

„Още в първия ден си ден служебният кабинет се опита да представи нещата, сякаш има някаква много тежка енергийна криза. Енергийна криза няма – има проблем само с доставките на природен газ, а енергетиката включва много компоненти. Опитаха се да кажат, че едва ли не има и тежка икономическа криза, докато всъщност има растеж на икономиката“.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ.БГ икономистът и народен представител от „Демократична България“ в предходните три парламента Мартин Димитров.

„Служебното правителство се опита да начертае една апокалиптична картина, за да може да оправдае бъдещ завой към руския газ, несъзнавайки, че по този начин би поел най-голям риск. Това, което Москва прави в момента е да намалява, ограничава, спира количества газ. Ако правителството приеме ултиматума на Москва и плати в рубли, ще допусне най-сериозния риск. Тогава наистина може да няма природен газ през зимата“, заяви още Димитров.

Как да се реши въпросът с доставки на природен газ и какво иска да постигне „Демократична България“ с протеста си – четете цялото интервю утре на ДЕБАТИ.БГ…

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук