Закриване на военното учение „Платинум лайън“ 

Очаква се премиерът Бойко Борисов да присъства на закриването /от 11.00 часа/ на многонационалното учение наименованието „Платинум лайън“ („PLATINUM LION 2018“), което се провежда на учебния полигон „Ново село“.

Учебната подготовка е с участието на представители на сухопътните войски, военно-въздушните сили и други поделения на българската армия, както военни от силите на САЩ в Европа.

На полигона „Ново село“ край Сливен от края на юли, военни от 8 държави, сред които и Албания, Грузия, Молдова, Сърбия и Черна гора тренираха действия за защита на район от терористи.

Пресконференция на АБВ

От 11.00 часа в Клуба на стопанския деятел във Варна ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция.

Обсъждане за подобряване на пенсионното осигуряване

Работната група за усъвършенстване на законодателството, регламентиращо фазата на плащане на пенсии от допълнителното пенсионно осигуряване ще проведе последното си заседание на 9 август в Министерството на труда и социалната политика.

След края на срещата министър Бисер Петков, представители на национално представителните организации на работодателите и на синдикатите и на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване ще дадат брифинг /12.30 часа/.

МЕЖДУНАРОДНИ:

Генералният секретар на ООН Антонио Гутиериш ще вземе участие във възпоменателна церемония по случай годишнината от атомната бомбардировка в Нагасаки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!