Аланис Морисет
На снимката: Аланис Морисет /снимка: fr24news/

В ново интервю за „Съндей Таймс“ канадската изпълнителка Аланис Морисет направи разкрития относно движението #MeToo в музикалната индустрия, разсъждавайки върху своята дългогодишна кариера.

Със своя емблематичен албум „Jagged Little Pill“, който празнува своята 25-годишнина през юни, Морисет – която започна кариерата си като тийнейджърска поп звезда – заяви, че „женският гняв“, които тя е вложила в албума, сега е нужен повече от всякога.

„Женският гняв трябва да бъде използван за активизиране на дейност – да извисиш гласа си, да кажеш „не“, да защитиш децата си или да защитиш феминизма“, каза тя.

Аланис сподели, че е била обект на експлоатация с финансова полза и сексуално насилвана още от тригодишна възраст. Певицата призова жените да отстояват себе си и да се спре със „стигмата на забавянето на случаите на тормоз“.

„Те са изправени пред заплахата да загубят работата, репутацията си или да не им повярват. В най-добрия случай историята е заметена под килима, в най-лошия случай ви заклеймяват или уволняват.“

Въпреки че филмовият свят стана свидетел на вълна от жени, които излязоха срещу насилниците си с движението #MeToo, Морисет заяви, че проблемът е много по-голям в музикалната индустрия.

„В музикалната индустрия все още не е поставено дори началото. Почти всяка жена в музикалната индустрия е била нападана, тормозена, изнасилена. Това е повсеместно – повече в музикалния бранш, отколкото във филмовия – каза Морисет – Само въпрос на време е, преди индустрията да има собствен взрив от истории.“

Деветият албум на Морисет „Such Pretty Forks in the Road“ първоначално трябваше да излезе на 1 май, но бе отложен заради пандемията от коронавирус

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук