д-р Александър Симидчиев
На снимката: д-р Александър Симидчиев

Винаги съм си гледал работата – полето, което управлявам. В конкретния случай има хора, които са отговорни. Те са взели решение. То може да се оспорва по институционален начин, но това не е работа на парламента. В България всеки гледа да се меси в работата на другите. Това коментира по bTV народният представител от ПП-ДБ д-р Александър Симидчиев по повод на скандала около уволнението на шефа на „Пирогов“.

„Имаме законодателна власт, която се занимава със законите и бюджетите. Имаме изпълнителна, която реализира тези средства в най-ефективните политики. Имаме си и съдебна власт“, посочи той.

По думите му има официален доклад, който твърди едни неща. Червените флагове са, че има твърдения, че някои обществени поръчки не са направени така, както трябва. Има възлагане на дейности, които не са направени на базата на обществени поръчки.

„Има червени флагове, но моята работа е да гледаме политиката – законите в здравеопазването и то да има достатъчно пари“, подчерта Симидчиев.

„Когато проф. Балтов беше назначен в „Пирогов“, имаше огромен скандал. Когато го уволняваха, отново имаше огромен скандал. Причината е, че намесата на политическата част върху експертната води до недоверие и несигурност за работещите. „Пирогов“ е една от петте най-големи болници. От проф. Костадин Ангелов насам здравните министри изпълняват 20% от мандата си – по-малко от година.  Един министър, който идва да провежда стратегическа политика, как може да го направи с хоризонт от една година? Столът е горещ, клатещ се и е несигурно място, а се изисква стратегическа политика, каза още той.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук