Бойко Борисов и Вежди Рашидов
На снимката: Бойко Борисов и Вежди Рашидов

Докато министрите на финансите, които решават за бюджета, не започнат да спят в Народния театър, той няма да се увеличи. За тях кюфтета, кебапчета и маркови костюми – толкова им е разбирането за култура. Нещата в политиката винаги опират до едни пари. За културата винаги има пари, но от малките пера. А пари има, воля да дадат нямат. Това заяви по bTV бившият депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов.

„Дават се пари за пенсии, за едни добавки, хората да са щастливи и доволни. В момента няма политика. Тъжно звучи“, допълни каза Рашидов и посочи, че това е била една от причините му да се оттегли от политиката.

„ГЕРБ няма. Там има едни млади хора, няма ги тези, с които започнахме през 2009 г.“, каза още той.

На въпроса какво би казал на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов сега, отвърна: „Нищо не бих му казал, той не е малко момче. Стига съм го съветвал, има кой да му слюнчи ушите, всичките му гафове са от много акъл.Аз този човек съм го обичал, но вече не. Но той не е лишен от качества. Да, имаше неадекватни действия между нас, но жив и здрав да е“, каза Рашидов и добави, че последно го е виждал преди пет месеца.

„ДПС са постоянен факт в политиката. Сидеров управляваше преди със златното пръстче наляво-надясно. Такава е политиката. Никой не вярваше, че ще вземем място в Кърджали. Аз пробих малко бастиона на Доган. Не с ДПС, а с Доган бяхме в противоречие, но в цялата тази ситуация сега той е един от най-мъдрите играчи в политиката“, обясни Рашидов.

Запитан приема ли Делян Пеевски като лидер на ДПС, отговори:

„Що не, какъв е проблемът? Че е повече килограми. То и аз съм.Оставете „Магнитски“, това са едни американски дъвки. Аз Пеевски съм го попържил много яко, за разлика от мълчаливите агнета, медиите гърмяха много. Тошо Тошев ни срещна с Пеевски. Срещнахме се и водихме разговор, зад тази осанка седи един умен прагматичен човек. Що да не става? Сульо и пульо стана депутат. Умен човек пари прави, а той поне си ги декларира“, коментира Рашидов.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук