Александър Симов
На снимката: Александър Симов

Никога не сме поставяли неизпълними условия в преговорите и целта ни не е да саботираме следващото управление. Това коментира депутатът от БСП Александър Симов специално за ДЕБАТИ.БГ.

От друга страна не може да искате от БСП да измени на своята същност в името на това да се хареса на въображаема голяма аудитория като се откаже от основополагащи свои идеи. Казали сме приоритети си – актуализацията на пенсиите, политика в образованието и социалната сфера. Искаме те да са записани под формата на споразумение. Това е дебат на тема политика, допълни той.

Той акцентира, че БСП не е поставя условия за министри и определи консултациите до момента като продуктивни.

Договорката по политики върви добре. Поне срещита на БСП с „Има такъв народ” преминаха много конструктивно, дори съм изненадан, че бяха доста задълбочени. Но крайното решение ще вземем след като видим състава – политиката се символизира от хората, които ще я изпълняват. Това е и причината, поради която не беше приет Николай Василев преди няколко седмици, коментира Симов.

Каква е прогнозата на Симов за сформирането на правителство; добре ли ще е за България, ако служебният кабинет остане още няколко месеца и смята ли, че избирателите показаха, че искат промяна – цялото интервю четете ТУК

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!