Александър Симов
На снимката: Александър Симов

ГЕРБ в момента отказват да поемат отговорност за собствените си действия, но хората не са слепи, хората виждат, дават си сметка. Телевизионната харизма на ГЕРБ отдавна се е изпарила. Това каза депутатът от БСП Александър Симов във връзка с действията на ГЕРБ по време на Националната им конференция в сряда, на която имаше проявена агресия към протестиращи и журналисти от страна на мускулести момчета, облечени в черно.

След събитията ГЕРБ категорично отрекоха момчетата да са били наемани от тях за охрана, но впоследсвие в медийното пространство се появиха кадри, които показват как ПР-ът на ГЕРБ Никола Николов извежда и предава един от протестиращите на момчетата в черно.

„Снимките от конференцията на ГЕРБ показват нещо съвсем различно от това, което Николов обяснява. Той не само, че изтегля протестиращия, той го предава в ръцете на мутрите и дори командва мутрите. Съжалявам, но в случая нищо от това, което обясняват ГЕРБ не съвпада с това, което с очите си много хора видяха. Този побой над журналисти и хора беше абсолютно организиран и целенасочено направен.“, посочва Симов.

Твърдението, че представител на ГЕРБ също е бил нападнат от въпросните момчета, Симов определя като манипулация и по-скоро измама.

„Това беше събранието на мутрите и те показаха, че се държат като мутри. Съжалявам, но нито едно обяснение не върши работа, поне снимките ни разкриват една друга картина – как техническите лица на ГЕРБ реално командорят татуираните биячи. Те в момента отказват да поемат отговорност за собствените си действия.“

В интервюто Симов посочва още, че начинът, по който „коалиционен съвет” е решил да премахне палатковите лагери „граничи с манталитета на хунтата“.

Цялото интервю с Александър Симов очаквайте утре в рубриката „Интервю“ на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук