13-годишно момче, оцеляло след атаката на стрелци на мексикански наркокартел срещу конвой на мормони от САЩ, е скрило шест други деца в храстите, преди да измине пеша 23 км, за да намери помощ, съобщи Би Би Си.

Общо 8 деца преживяха касапницата в понеделник, в която 3 жени и 6 други деца бяха избити от мексиканските гангстери. 5 от децата са убити с куршуми, съобщиха местни медии. Жертвите са членове на мормонската фамилия Льобарон.

Мексиканският вътрешен министър заяви, че вероятно нападението е поради грешка с конвой на съперничещ картел, но членове на фамилията казаха пред общността, която е известна с говорене против насилието на картелите, че са получавали заплахи.

Мексиканските разследващи са арестували заподозрян във връзка с касапницата. Той сега е разследван за възможно съучастие. Заловен е в граничното градче Агуа Приета въоръжен до зъби и с два вързани заложника в колата, съобщи АП.

Как са се спасили децата

Група от 3 майки с 14 деца са отпътували в три автомобила от общността Ла Мора в щата Сонора, Мексико, в понеделник сутрин. Тръгнали заедно „за по-голяма сигурност“.

Скоро след тръгването трите коли били нападнати от засада на различни места близо до Бависпе. 13-годишният Девън Лангпорт пътувал заедно с осем свои роднини деца и майка си в една от колите. Майка му Дона Лангфорд и две от децата са убити при нападението. Тийнейджърът успял да изведе от мястото на стрелбата 6 деца и ги изпокрил в храсталака.

След това вървял в продължение на 6 часа обратно до базата на общността в Ла Мора, писа във „Фейсбук“ неговата роднина Кендра Лий Милър.

Една от по-малките сестрички на Кевин, 9-годишната Маккензи, напуснала другите 5 деца, след като той се забавил,  и ходила 4 часа в тъмнината след него. По-късно и тя е прибрана от спасителите.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук