Патрик Дей

Американецът Патрик Дей изпадна в кома, след като получи сериозна травма на главата след тежък нокаут от непобедения Чарлс Конуел по време на боксов сблъсък в Чикаго, съобщиха местните медии.

Патрик Дей, кома

27-годишният Дей бе в безсъзнание, когато бе изнесен от ринга на носилка и качен в линейка, чакаща в „Уинтръст Арена“. Според DAZN Дей получил пристъп в линейката и се нуждаел от дихателна тръба, когато пристигнал в болницата. ESPN излезе с информация, че Дей е претърпял спешна мозъчна операция и изпаднал в кома, но не разкриха дали е изпаднал в кома или е била предизвикана от лекарите.

Патрик Дей, кома

Matchroom Boxing не излязоха с подробности за инцидента. „Моля ви, молете се за Пат!“, написа Конуел в Туитър акаунта си след боя. Конуел, участник на Олимпиадата през 2016, доминираше сблъсъка в супер полусредна категория в четвъртия и осмия рунд, като впоследствие стовари десен прав в 10-ия, който разклати опонента.

Патрик Дей, кома
Снимка: АФП

Секунди по-късно последва той разтърси Дей с масивно ляво кроше, при което 27-годишният боксьор се стовари на земята. Реферът Селестино Руис прекрати двубоя при изминали 1мин и 46 сек от рунда. Дей лежеше на земята няколко минути, докато получаваше медицинска помощ, преди да бъде изнесен от ринга.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!