Джуси Смолет
Джуси Смолет

Чернокож американски телевизионен актьор е организирал атаката срещу себе си с която се е възползвал от „болката” от расизма в рекламен трик, който опетни репутацията на третия по големина американски град, заявиха от полицията, предаде Би Би Си.

„Актьорът от „Империя“ Джуси Смолет се е възползвал от болката и гнева от расизма, за да рекламира кариерата си – съобщиха от полицията в Чикаго – Смолет е платил 3500 долара, за да инсценира атаката срещу него и да захвърли репутацията на Чикаго в калта в процеса.“

Смолет, който е гей, бе арестуван по-рано в четвъртък и ще бъде изправен пред обвинения за непристойно поведение и за подаване на фалшив сигнал на полицията. Той замислил измамата, защото не бил доволен от заплатата си. Смолет излъгал, че докато си купувал храна през нощта, двама бели хора хвърляли срещу него расистки обиди, били го и окачили въже с примка на врата му.

Предполагаемият инцидент беше използван за пример за нарастващата нетолерантност и доведе до силна подкрепа за актьора. Но след няколко седмици 39-годишния Смолет се превърна от жертва в заподозрян. Това се случило, защото полицията се озадачила от липсата на запис на нападението или на извършителя, въпреки че около мястото на случая имало 50 камери. Нямало и свидетели.

Постепенно полицията стигнала до платените извършители, които я насочили по правилната следа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!