Снимка: carsalesbase.com

Мъж от Пасадена е изправен пред съдебни обвинения за това, че изглежда е използвал откраднати самоличности, за да получи незаконно осигуровки за безработица, които по-късно е използвал за закупуване на луксозен джип „Мазерати“, съобщи Си Би Ес.

30-годишният Робърт Слоун Матеър беше обвинен в притежание на поне 15 или повече устройства за неоторизиран достъп с цел измама, тежка кражба на самоличност, притежание с цел разпространение на метамфетамин и притежание на огнестрелно оръжие, за да може да извършва престъпление, свързано с трафик на наркотици, и за притежаване на боеприпаси.

Полицията в Пасадена арестуваха Maтеър по време на спиране на колата на 1 октомври. В в неговия джип „Мазерати“. били открити 17 дебитни карти за обезщетения за безработица, няколко други кредитни и дебитни карти, приблизително 197 711 долара в брой, повече от 85 грама метамфетамин и заредено огнестрелно оръжие без сериен номер.

Прокурорите установиха, че поне 14 от 17-те дебитни карти са заредени с поне 133 000 щатски долара обезщетения за безработица, по-късно установено, че те са издадени съгласно Закона за помощ заради коронавирус, помощ и икономическа сигурност (CARES), приет от Конгреса през март, и са били издадени на имена на трети лицастрани, включително жертви на кражба на самоличност.

Според показанията Матеър признал, че е получил дебитни карти за обезщетения за безработица, като е използвал „хиляди“ профили за самоличност, с които разполага.

Той също така призна, че всяка дебитна карта е била заредена с приблизително 14 500 долара и че е използвал измамно получените обезщетения за безработица, за да закупи автомобила „Мазерати“.

Maтеър също призна, че е изтеглил приблизително 197 711 долара в брой, намерени в неговия джип, от банкомати в района на Лос Анджелис. На 21 октомври той беше въведен във федерален арест и му беше наложено задържане в очакване на съдебен процес.

Ако бъде признат за виновен по всички обвинения, Maтеър може да получи минимална присъда от 17 г. зад решетките.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук