На снимката; Андрей Гюров

Мафията си поиска държавата. Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ – Андрей Гюров днес по време на парламентарните дебати, преди да бъде гласувано премахването на Никола Минчев от поста председател на Народното събрание. Той призова депутатите да не се страхуват и да не предават избирателите си.

Публикуваме цялото изказване на Гюров:

Мафията си поиска държавата. Мафията безцеремонно иска да удари върха на парламентарната ни република – Народното събрание.Броени дни след като пресякохме престъпните схеми на „Капитан Андреево”, след като спряхме транзита на парите от магистралите към чекмеджетата, дадохме да се разбере, че Антикорупционната комисия ще заработи и то начело с човек, който не трепери пред задкулисието.

Мафията прави днешния решителен ход за дестабилизиране на държавата. Защото колко и панически парламентарни хватки да са пуснати в ход, колкото и бутафорни външнополитически декори да се сложат, едно е ясно – става дума за пари. Това е показна атака срещу човека на един от най-високите постове в държавата. За всички тук е ясно, че най-младият председател в историята на българския парламент е брилянтен юрист, който води тази институция с чест, а не с процедури и хватки.

Той не веднъж е доказал, че е пазител на политическия морал. Всички вие от всички групи, в кулоарите сте признавали, че цените високо Никола Минчев и че макар да нямаше предишен опит, той бързо се превърна в един от най-успешните председатели, които Народното събрание е имало. Вие отлично знаете, че нямате никакви доводи срещу този изключителен млад човек. Целта е ясна – търси се сплашване. Истината е, че мишената беше сложена върху Никола Минчев още преди заседанието вчера. Не се заблуждавайте, че хората са забравили заканите, които чухме преди да удари парламентарният звънец.

Шоуто на мафията щеше да продължи, каквото и да беше направил Никола Минчев.

Всички знаете, че македонският сценарий е фалшив. Вчера стана ясно и за слепците, че няма никакви тайни договорки, нито поети обещания, че всички упреци в тази посока са абсолютна измислица на човека от диванчето, който искаше да продаде националния интерес срещу договорка за отпадането на визите за българите за САЩ.

Сега упреквате Никола Минчев, че помогна и на малцината останали измамени от лъже-патриотични лозунги да прогледнат, а той просто изпълни волята на гласувалите депутати в залата. Ако беше направил обратното, пак щяхте да му поискате оставката.

Наскоро чух един човек да крещи истерично „Заради Македония“ в интервю по радиото. Не се заблуждавайте от виковете, те целят да заглушат истината. Всеки от вас знае, че няма как през главата му като депутат да се вдигне ветото. Има обаче опасност през главите ни задкулисието да влезе в нова коалиция. Гласуването за оставката на председателя на парламента е тест – днес мафията ще си преброи гласовете в залата.

Все още има време да застанете на правилната страна на историята. Моментът за държавата ни е критичен и това не е куха фраза – пенсионерите, майките, бизнесът, земеделците, всеки българин, който плаща, очаква от нас да гласуваме бюджета. И да бъдем техни съюзници, а не съюзници на престъпните схеми и мръсните пари. Това е истинският разгоров, който трябва да водим.

Обръщам се към всички достойни хора в тази зала – не бъдете мълчаличи свидетели в това поръчково разчистване на сметки. Ако депутатите се уплашим от мафията, как българите да бъдат смели? Преди година те едва успяха да си вземат държавата от задкулисието и са я поверили на нас да я пазим. Не ги предавайте! Някой вожд може да ви нарече превдатели от дивана във Фейсбук, но него може и да не го срещнете никога повече, обаче ще видите семействата си, роднините, приятелите, съгражданите си. Трябва да можете да ги погледнете в очите. Не предавайте българите и България на мафията! Няма да можете да си го простите!

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук