На снимката; Андрей Гюров

„В последните дни виждаме опит за промяна на дневния ред в обществото. Дневен ред, който трябва да включва връщането на справедливостта, достойни доходи, повишаването на качеството на живот“, каза председателят на ПГ на Продължаваме промяната Андрей Гюров от трибуната на НС.

Андрей Гюров заяви, че червените линии на правителството са борбата за реформиране на страната.

Публикуваме пълния текст на декларацията

В текущия обществен дебат настоящата опозиция се опитва да замете, защо хората искаха промяната. България има множество кризи, международни и наследени. Навлязохме в енергийна криза с нереформирана енергийна система, с тежка задлъжнялост и ангажименти, поети от предишната власт.

Напомняме защо влязохме в политика, защо не се отказваме, защото зад нас стоят интересите на българските граждани, които отказаха да бъдат крадени, лъгани, заложници на корупционни интереси, които искат да се върнат от чужбина, искат подредена и просперираща България.

Кои са червените линии на обществото? Борба с корупцията, рестарт на икономиката, реформа на съдебната система, образованието и здравеопазването, модернизация на армията, активна роля в ЕС и на Балканите. Ето защо утре ще закрием спецсъда, това са нашите червени линии. Никога няма да се откажем да се борим за пълна прозрачност в управлението на държавните средства.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук