Ангел Джамбазки не е служил в армията
на снимката: Евродепутатът Ангел Джамбазки

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг евродепутатът Ангел Джамбазки съобщи, че по време на гласуването на пакет „Мобилност” в транспортната комисия на Европейския парламент превозвачи не само от България, но и от Централна Европа ще протестират. Според българския представител в ЕП шансовете промените да не бъдат прието не са добри, но евродепутатите ще продължат да настояват за равнопоставеност в ЕС.

„Първото гласуване предстои в транспортната комисия на ЕП. Там прогнозите са лоши, от сега мога да ви го кажа. Защото западноевропейските ни партньори проявяват лицемерие и двоен стандарт и оказват тежък натиск върху централноевропейските държави. За тази дата ние предвиждаме и организирането на протест на транспортни работници от цяла Източна Европа, не само от България. Той ще се състои пред сградата на ЕП или пред сградата на ЕК, защото няма как да позволим да си мълчим и тези хора да останат без хляб заради лицемерието на президента Макрон.”

Джамбазки разказа и за проекта, който стартира, за Български културен институт „Св. св. Кирил и Методий”. Той ще се занимава с опазването на българския език и култура зад граница, за да имат перспектива младите българи да се завръщат и да работят у нас.

Джамбазки е категоричен, че „запазването на българския език е основополагащо за запазването на българската нация”, затова трябва да се предприемат действия в тази посока.

Според евродепутата политическа воля на високо ниво има, но проблем се оказва администрацията на средно ниво, която „бяга като дявол от тамян от новите идеи”.

Цялото интервю с Ангел Джамбазки очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!