В понеделник ще бъдат увеличени ваксинационните места с още 4 тук в Александровска болница. Опашките са много в страната. Обмисляме от утре да продължават зелените коридори, ще дадем указания към РЗИ. Това заяви здравният министър Костадин Ангелов пред Александровска болница, където даде брифинг заедно с директора на лечебното заведение проф. Борис Богов.

Ангелов каза и че вече започват работа денонощни ваксинационни пунктове.

Първият денонощен кабинет за ваксинации в България заработи в двора на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Това е решило ръководството на болницата.

Там, където продължават опашките и в късните следобедни часове, имаме възможност да разкриваме в големите областни градове още ваксинационни кабинети. Имаме достатъчно количество ваксини. Благодаря на хората, които повярваха в науката, заяви министър Ангелов.

На хората, които не се ваксинират искам да кажа – надеждата е във вашите ръце, решението е ваше. Моля, повярвайте на науката и на лекарите. На прага сме на нещо ново, но само чрез ваксината можем да го победим, добави Ангелов.

Има различни мнения, които говорят, че ваксината на Оксфорд дава по-слаби резултати, това не е така. Тя предпазва 100% от развитие на тежко заболяване, каза още министърът. От своя страна проф. Богов съобщи, че вече има мобилни екипи на Александровска болница, които по заявка ще отиват на място за ваксиниране на желаещи хора.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук