Английски гражданин почина в София след злоупотреба с наркотици, съобщиха от СДВР.

Чужденецът е починал днес по обяд. Според информациите той е един от хилядите запалянковци на националния отбор на Англия, които от два дни създават проблеми в София. Те са тук за европейската квалификация срещу България.

В „Центъра за спешна помощ“ получили обаждане днес в 10.03 часа за колабирал мъж на пресечката на улица Раковски и Иван Вазов. Пристигналият медицински екип е установил, че става въпрос за английски гражданин. Линейката откарала мъжа в „Пирогов“, където проби от пациента са установили, че става въпрос за злоупотреба с наркотични вещества. По непотвърдена информация английският гражданин започнал да буйства, докато бил в лечебното заведение и се наложило да бъде задържан от полицията

В патрулката мъжът изпаднал в безсъзнание и отново бил подаден сигнал в „Центъра за спешна помощ“. При пристигане на спешния екип се установило, че англичанинът е починал.

В момента се извършва аутопсия, за да се установи точната причина на смъртта му.

От там съобщиха още, че през нощта на неделя срещу понеделник са получили и 2 други обаждания за злоупотребили с алкохол английски граждани.

Тази вечер от 21:45 часа българският национален отбор по футбол приема отбора на Англия на Националния стадион „Васил Левски“ в среща от евроквалификациите, поради което в столицата ни има много английски фенове. Те са известни из цяла Европа с проблемите, които създават при своите пътувания.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!