Ансамбъл по художествена гимнастка

Ансамбълът на България спечели титлата в многобоя на Световната купа по художествена гимнастика в румънския град Клуж.

Грациите в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Маргарита Василева и Радина Томова получиха сбор от 66.200 точки, с което взеха златните медали. Днес възпитаничките на Весела Димитрова показаха новото си съчетание с три ленти и две топки. Те имаха някои неточности, но получиха първа по сила оценка от 30.800 точки, от които 15.200 за трудност.

Вчера нашите момичета получиха 35.400 за композицията си с пет обръча, а в неделя ще участват и на двата финала на уредите. На второ място в многобоя остана тимът на Израел с 65.850 точки (36.450 пет обръча и 29.400 три ленти/две топки), а бронзовите отличия завоюваха испанките с 64.700 точки (34.350 и 30.350). В топ 6 са още отборите на Мексико, Франция и Бразилия.

Така българските гимнастички ще играят на девет от десет възможни финала в неделя. При жените Стилияна Николова, която взе сребърен медал в многобоя, е финалистка на обръч, топка, бухалки и лента, Боряна Калейн ще се бори за медалите на обръч, топка и лента, а при ансамблите България ще стартира и на двата финала – с пет обръча и с три ленти/две топки.

Илиана Раева: „Трудът се възнаграждава!“

Президентът на БФХГ Илиана Раева поздрави българските гимнастички за представянето в многобоя на Световната купа в Клуж (Румъния).

„Златен медал в многобоя за българския ансамбъл на Световната купа в Клуж (Румъния). Сребърен медал в многобоя за малката ни лъвица Стилияна Николова. Четвърто място за Боряна Калейн в многобоя. Браво, момичета! Ансамбълът вложи много, много труд и усърдие. Независимо, че за първи път играят в този състав, се справиха много добре. Допуснаха се сериозни грешки и в двете съчетания, но имаме още малко време да доизчистим много трудните композиции. Много навременен успех, който трябва да бъде стимул за работа“, заяви Раева в профила си във Фейсбук.

„Напълно заслужен успех за Стилияна! Тя също полага къртовски труд, който е възнаграден подобаващо. Гордея се с нея как работи на тренировки. Това в никакъв случай не е таванът. С нея бързаме бавно. Огромно израстване с контрола на тяло и уред по време на състезание. Браво, умнице! Боряна Калейн не успя да изиграе нито едно от съчетанията си. Надявам се утре да покаже реалната си сила. Вярвам, че до Световното първенство ще положи максимални усилия да изглежда по най-добрия начин. Браво на треньори и съдии! Изводът е банален: Трудът се възнаграждава!“, добави Илиана Раева.

Още спортни новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук