македонският език

След вчерашната среща на македонския президент Стево Пенаровски със спорната организация ОМО-Илинден, на което външното ни министерство реагира остро, днес антибългарските провокации продължават – този път на улицата. 

Едно от стъклата на автомобила на председателя на Сдружението за българо-македонско приятелство Добре Митрев е било счупено в центъра на Скопие, предаде БГНЕС.

„В тази ситуацията случилото се е доста съмнително, още повече, че от автомобила не са взети ценни неща, включително и пари, а е взета само една чанта с документи“, каза Митрев.

Той веднага е подал сигнал в полицията, но до момента няма никаква информация за разследването. Според него „странно е, че разследващите не са взели никакви пръстови отпечатъци“.

Нападението е станало, докато Митрев е бил на среща с ръководството на партията Граждански демократичен съюз на Петър Колев.

Инцидентът с автомобила на Добре Митрев става на фона на подновения диалог между България и РС Македония. Една от основните точки в него е недискриминацията на македонските граждани с българско самосъзнание, въпреки липсата на реални действия в тази посока. 

Но след като антибългаризмът очевидно се поощрява на най-високо ниво и не работи за изкореняването му, няма как да не се пресене и на улицата.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук