протест
Протест в Благоевград през Ден 122

Ден 122-и от националния протест с искане оставките на правителството и главния прокурор се проведе днес по обед в Благоевград. „Борисов-позор, оставка и затвор“ ехтеше пред централата на ГЕРБ в центъра на града. Протестът подкрепи група, дошла от София, в която бяха отец Дионисий и Николай Зехирев.

„Погледнете как изглежда офисът на партия ГЕРБ в един областен град-подхожда на надписа пред мен: „Бойчо, оставката ти лелина“. Нека Благоевград даде на България духа не само на промяната, но и на измитането на тази прокълната власт“, пожела отец Дионисий.

Според него на Задушница ние не честваме смъртта, а живота, тъй като възкресението е живот. Да има живот и възкресение, ние трябва от тези които са поробители да се освободим, от тази 11-годишна мафия, управляваща страната.

„Относно западната ви съседка Северна Македония, то до там тази власт докара нещата, че да се чудим къде е предателството и към миналото, и към бъдещето. Вие сте горди македонци и българи, не позволявайте онова, което властта прави, да го причинява на българите отсам и отвъд Вардар. Бъдете едно и имайте увереността, че можете да променяте нещата. И въобще не му мислете, когато видите, че в София става нещо голямо с измитането на тази власт – идете! Тя трябва категорично да бъде отстранена“ – каза отец Дионисий.

Той каза още, че Благоевград е един от най-религиозните градове, и призова:

„В храмовете се помолете за повече почтеност в политиката, а излезете ли – придобивайте сила и се борете. Оставка!“

Пред микрофона говориха десетина оратори, всички бяха категорични, че тази престъпна власт трябва да си отиде

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук