Антон Кутев
на снимката: Антон Кутев

Говорителят на служебния кабинет Антон Кутев призова БСП да поиска оставката на лидера Корнелия Нинова, определи го като единственият вариант за спасяването на партията. 

Повод за коментара му в профила му във Фейсбук е катастрофалният резултат на социалистическата партия, която вече се бори да остане поне на четвърто място, след като стигна и до петата позиция преди да са обявени окончателните резултати от вота.

„Оставката е личен акт и Корнелия Нинова вероятно няма да си подаде оставката. За такова действие е нужна морална структура на личността, от която председателката видимо е лишена“, пише Кутев. Социалистът, който е и член на Националния съвет на БСП, констатира още, че „решенията на Нинова вече нямат никакво значение.

„Сега важно е дали 130-годишна партия може да реши проблем със собственото си управление. Днес става въпрос за физическото оцеляване на партията и незабавната смяна на председателката е първо условие да продължим напред“, призовава за смяната на Нинова бившият соцдепутат.

Той изтъкна, че след това следва дълъг, труден и несигурен процес за БСП. При 75.69% обработени протоколи „Продължаваме промяната“ остават първа политическа сила, а БСП са четвърти с 10, 35% като се нареждат след ДПС, които печелят вота от чужбина.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук