Антон Кутев
на снимката: Антон Кутев

ГЕРБ вече трети мандат управляват с гласовете на хора, които са гласували срещу тях. Това каза в интервю СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ депутатът от БСП Антон Кутев.

„На времето беше Яне Янев, който щеше да уволнява Борисов, но после влезе в коалиция; после бяха реформаторите, които работиха срещу него, но влязоха в коалиция; АБВ направи същото; сега патриотите – събраха гласове, но влязоха в коалиция. Това означава, че през целият си трети мандат, ГЕРБ управлява с гласове на хора, които са гласували срещу тях. Същото е с „Воля” – хората, които са гласували за „Воля” са гласували срещу Борисов. Но тези хора крепят мнозинството в момента, това означава, че са си предали избирателите. Сега вече избирателите да му мислят, след като могат да позволят да простят предателството”, коментира народният представител.

По повод гласуването на вота на недоверие, Кутев каза, че всички, освен явната опозиция, са подкрепили правителството.

„Видяхме, че и Марешки, и патриотите подкрепят силно правителството, защото имат интереси. По принцип, са извън управляващата коалиция, но всъщност не са. Това означава, че основният интерес в тази зала остават политическите интереси, които са свързани с икономически такива.”

На въпрос защо вотът беше неуспешен, Кутев каза:

„Защото по-голямата част от народните представители мишкуват и паратизират. Тук става дума затова, че някакви хора са станали народни представители. Това, че са станали депутати от някаква партия, не означава, че те трябва да правят всичко за тази партия. Вие (депутатите – бел.ред.) сте тук, за да представлявате народа, не на партията и докато не се научите, че всеки носи собствения си кръст ( аз имам достатъчно опит вече, знам как се провалят партии, как се вдигат, как изчезват). Партиите могат да изчезнат, остават българските граждани и всеки един от нас трябва да представлява гражданите, а не партиите си. Тези хора вътре днес представляваха партиите си и властта, закрепиха властта. Добре, ще я крепите още половин година, а после какво правим? Какво правят вашите деца, защото те ще останат тук? Въпреки, че знам ли, сигурно повечето депутатски деца няма да останат тук.”

Цялото интервю с народния представител Антон Кутев може да прочетете или гледате ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!