Атанас Бобоков
На снимката: Атанас Бобоков

Апелативният специализиран съд ще гледа мярката за неотклонение на Атанас Бобоков. Заседанието беше отложено след като миналия четвъртък в съдебната зала не дойде нито един от двамата адвокати на бизнесмена заради здравословни проблеми. Тогава стана ясно и че прокуратурата е внесла 9 тома допълнителни материали.

На 29 септември от държавното обвинение съобщиха, че по време на образуваното досъдебно производство са били открити 16 756 тона отпадъци, сред които 7 756 тона опасни.  Огледите са извършени във възка с досъдебно производство срещу организирана престъпна група от длъжностни лица, по което обвиняеми са Атанас Бобоков, брат му -Пламен Бобоков и бишият заместник-министър на околната среда и водите Красимир Живков. Сред останалите обвиняеми са  управители на търговски дружества и директор на РИОСВ. Отпадъците са намерени в землищата на населени места в четири области, уточняват от прокуратурата.

Прокурор Мария Дойчева каза, че 9-те тома са свързани с тези разкрития.

Пламен и Атанас Бобокови, бившият зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков, бившият шеф на регионалната екоинспекция в Плевен Габриел Савов и бизнесмените Ейгюл Емин и Николай Миховски, както и други длъжностни лица бяха арестувани в края на май по време на акция на ГДБОП и спецпрокуратурата.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук