камион-ковчег
Лепенка на българска застраховка "Гражданска отговорност" се вижда на стъклото на камиона.

Силите за сигурност на Ирландия са арестували 23-годишен мъж в изпълнение на издадена европейска заповед за арест. Той е обвинен в убийството на 39 души и в незаконен трафик с мигранти. Британските власти настояват за екстрадирането му и призовават обявените за издирване двама братя да се предадат, съобщава „Шпигел“.

Главният инспектор Даниел Стотен от полицията в графство Есекс се обърна публично към други двама издирвани, братя на 40 и на 34 години, с молба да подкрепят разследването. От полицията са се свързали с по-възрастния от тях, но не се съобщава за подробности. Подчертава се, че е от съществено значение разследващите да разпитат двамата братя лично.

Братята управляват транспортна компания в град Арма в Северна Ирландия. Те са обявени за издирване по обвинение в убийство и трафик на хора.

Случаят с намерения в Есекс камион с 39 трупа на неидентифицирани азиатци потресе Великобритания. Поради българската регистрация на машината отначало имаше съмнения за „българска следа“, но те бързо бяха разсеяни. Идентификацията на загиналите отне много време и отначало се предполагаше, че са китайци, но впоследствие от Виетнам дойдоха сигнали, че тамошни жители имат основание да смятат, че в камиона има техни роднини. Това доведе до включване на китайски и виетнамски екипи в разследването. Заподозрените, търсени от полицията, са ирландци.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!