Холандия, полиция

Холандската полиция арестува заподозрения за стрелбата в трамвай в град Утрехт, в която трима души бяха убити, съобщи шеф на полицията.

„Току-що ни информираха, че заподозреният е арестуван“, каза шефът на полицията на Утрехт Роб ван Бри на пресконференция.

37-годишния Гокман Танис (роден в Турция) бе издирван във връзка с инцидента тази сутрин. Холандската полиция съобщи, че заподозреният е арестуван след разпространение на снимката му. Неговото семейство е по произход от град Йозгат, централна Турция, съобщават медиите.

Бащата на арестувания, Мехмет Танис, заяви, че ако синът му е извършил това, в което е заподозрян, трябва да бъде наказан. Той сподели, че е загубил връзка със сина си, след като се е върнал в родината си през 2008 г., развеждайки се със съпругата си.

„Не съм имал диалог, нямам контакт със сина си от 11 години. Не сме говорили помежду си от 2008 г. – каза бащата Мехмет Танис – Той никога не е имал агресивно поведение – но минаха 11 години оттогава. Какво се е случило, какво е преживял? Не знам каквото и да било.“

Холандският премиер Марк Рюте заяви, че атаката е третирана като възможен терористичен акт, като добави, че Холандия „никога няма да даде път на нетолерантността“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!